QED ... wat ik dus zei "heeft geen kaas gegeten van restaurant KEUZE".
En Free_ltd blijkbaar ook niet? Als je nog es in Oostende langskomt, yell, dan gaak je es tonen wat ik bedoel met de goej plekskes.
Tuurlijk zijn er in FR zat etablissementen waar het huilen met de pet op is.
Hoe toeristischer de omgeving, hoe kritischer je moet zijn in je keuze, maar geldt dat niet overal?
En nee, haute cuisine op reis of toer is nie aan mij besteed. Ik hou niet van de chichi er rond, en ook niet van de prijskaart.
Mijn normen op reis/toer houden op bij 25€ voor voorgerecht hoofdgerecht, een halfje wijn en een petit café erna.
Op toertocht of op reis hoort het eten goed te zijn met verse producten, klaargemaakt met respect voor de klant, en bij voorkeur niet mainstream.
Er zijn in FR heel wat (familie)campings, b&b's en plaatselijke resto/bistro/café-bars waar de kok zijn lijf en ziel stopt in wat ie voorschotelt. Moet je wel bereid zijn om de platgetreden en evidente locaties te vermijden, en es verder kijken dan je neus lang is.
Om te beginnen kun je zelden fout doen met op doorgaande routes daar te gaan waar de routiers eten. Als vrachtwagenchauffeurs er hun stek vinden, dan is het per definitie goed genoeg. Anders komen ze niet. Als de lokale 'famille' er komt, ook. Zo heb ik in de Alpen in een onooglijk wrakkige bar-resto, een werkelijk magistrale franse versie van een ossobucco gegeten met een salade-vanalles duidelijk allemaal diezelfde dag nog vers geplukt en een exquise vinaigrette erover. Ook op een camping in de Dordogne. Waar de kok van dienst tijdens de lunch allerlei speciallekes probeerde, die ie dan tijdens de avonddienst in zijn 1 ster resto duur aan de man bracht. Of in Bretagne, in een godvergeten gat op de kade, in een resto die al in 50 jaar geen verf had gezien, de allerbeste en allerversste fruit de mer die je maar kan indenken. Laatst In juni op camping L'ardechois in Vallon, was het camping eten eveneens weergaloos, zelfs de pizza was er ene van 9.5/10. maw er zijn zat restootjes met koks die eten maken als een kunst beschouwen,
Wie zich beperkt tot een steak frites, of een schele pizza (toch my favorite food btw), of whatever dat er op de standaardkaart enigszins begrijpbaar en herkenbaar overkomt, zal al snel zich bekocht voelen.
En mischien hebben belgen inderdaad wel een goede neus voor het herkennen van de betere resto/bistro. Hoe zou dat nu komen?
In Holland ken ik alleszins geen zo'n plekken waar je voor een normale prijs eten-met-een-ziel kan gaan proberen.
Genoeg restootjes gedaan in Nederland waar het eten goed is, lekker, en gezellig, maar ... eenheidsworst, business, no fun, hoogst voorspelbaar en geen verrassingen. Geen tot halve kunst verhoffen kokerij waarbij het respect van de kok voor de ingredienten er vanaf druipt .... idem duitsland.
I'll rest my case, want dit gaat te ver off topic. Ik wil geen discussie over eten en drank in Jomme's topic losweken.
Verdomme khebber honger van gekregen: uit pure tegendraadsheids gaak vanaav nen sole ala ostendaise gaan fretten si, met frieten en mayonaise waar je een muur mee kan schilderen.